Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Zafer Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

Zafer Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

Üsteğmen Can Güneş: 30 Ağustos, ordusuyla bütünleşen Türk Milleti'nin ölümsüzlük anıtıdır”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü Erdek’te de kutlandı. Cumhuriyet alanında gerçekleşen törende önce Atatürk anıtına çelenkler, Kaymakam İsmail Kaygısız, Erdek Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Ferhat Bağlarlıoğlu ve Belediye Başkan Vekili Burhan Karışık tarafından konuldu. Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı İkmal Üsteğmen Can Güneş yaptı. Güneş, bugünün değerinin ancak dünün anlamı öğrenilerek ve kavranarak anlaşılabileceğini vurgularken, “30 Ağustos Zaferi, ordusuyla bütünleşen Türk Milleti’nin ölümsüzlük anıtıdır. 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi, yeni Türk Devleti’nin temelinin atılması, çağdaş uygarlığa kurulan bir köprü anlamına gelir” dedi. Üsteğmen Güneş, Türk Ordusu’nun, milletiyle birlikte laik cumhuriyetimiz, sosyal hukuk devleti ve Atatürk devrimlerinin takipçisi olmasından gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Deniz er Yunus Dumrul’un, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın, “Mustafa Kemal’in Kağnısı” isimli dizelerini seslendirmesinin ardından program, geçit töreni ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Erdek’e gelen “TC Edincik” gemisi, vatandaşlara gezdirilirken, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şubesi de gece fener alayı düzenledi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false